Отстраниха машинист от работа след положителен тест за наркотици

0
17
Снимка: архив

Мъжът твърди, че никога не е употребявал дрога

Свалиха машинист от локомотив заради управление на влак по линията София – Драгоман след употреба на наркотици. Резултатите от полевия тест се оказали първоначално положителни. Мъжът изпаднал в шок, защото всичко се случило след инцидент с пешеходец, който се изпречил пред композицията и няколко метра спирачен път се оказали фатални.

Пробата за алкохол на машиниста била отрицателна, но за наркотици – първоначално положителна. Така от кабината на локомотива уличеният се оказал на улицата и без работа.

„Претърпях произшествие след спирка Връбница. Подадох звуков сигнал, след като видях, че човекът очевадно има някакъв проблем. Натиснах внезапната спирачка и спрях, но човекът попадна под влака и го ударих. Доколкото разбрах, той е бил жив след сблъсъка. След това изпаднал в кома. Аз лично се обадих на Спешна помощ”, разказа в ефира на „Здравей, България” Людмил Илиев.

При идването на органите на МВР на мястото на произшествието пробата за алкохол на Илиев се оказала отрицателна, но тестът за наркотици отчел наличие на канабис. „Никога в живота си не съм употребявал дрога и не знам какво представлява. Отгледал съм сам децата си. Какъв пример бих могъл да им дам, ако употребявах наркотици”, запита Илиев.