Отсвириха министъра – шефът на РПУ в Стамболийски не иска да подава оставка, директорът на пловдивската полиция се мести на друга позиция

0
102
Жители на Цалапица протестират пред съда в Пловдив. Снимка: архив

Вчера Калин Стоянов поиска оставките и на двамата заради създалото се напрежение след убийството в Цалапица

Шефовете на РПУ-Стамболийски и ОДМВР-Пловдив се срещнаха с бащата на убития 24-годишен Димитър Малинов в Цалапица, предава бТВ.

Началникът на РПУ-Стамболийски не желае да подаде оставка, стана ясно след срещата. Пред бащата на убития Димитър Ангел Керпиев е признал, че има пропуски в разследването, но той не смята, че е нужно да подава оставка.

Шефът на областната полиция в Пловдив ще бъде преместен на друга позиция в МВР.

Вчера вътрешният министър поиска оставките и на двамата началници заради създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега.

Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

Пред bTV директорът на ОДМВР-Пловдив беше лаконичен. Васил Костадинов не каза дали ще подаде оставка. Каза, че лично той и екип криминалисти са разкрили убийството.

Според медията Рангел Бизюрев, който се издирва в чужбина като заподозрян за убийството на Димитър Малинов, е имал предварително закупен самолетен билет.