Първият влак с германските вагони с климатици тръгва в събота, ще пътува от София до Бургас

0
129
Снимка: 24 часа

Композицията ще изминава разстоянието за по-малко от шест часа

Първият влак с немските вагони тръгва в събота, той ще пътува от София за Бургас и от Бургас за София през летния сезон, съобщават от БДЖ.

Композицията ще бъде от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Новият влак ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути, като на практика ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.

Бързият влак от София за Бургас ще тръгва от Централна гара – София в 6:15 ч и ще пристига в Бургас в 12:10 ч. В обратното направление ще тръгва от гарата в Бургас в 16 ч. и ще пристига в София в 21:55 ч. Композицията ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по своя маршрут (Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат).

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20% намаление от редовната цена на билета./24 часа