Пеевски: ДДС за ресторантьорите остава 9%, идеята за „бонус – донос“ отпада

0
42
Делян Пеевски

Договорено е да се направи така, че нито един от работещите във въглищните централи да не остане без работа, заяви депутатът от ДПС

Депутатът от ДПС Делян Пeевски обяви, че министърът на финансите Асен Василев се е съгласил ДДС ставката за ресторантьорите да остане 9% и да отпадне предложението за даване на бонуси за сигнали за укрити данъци.

„Да, министърът се съгласи. Единственото му искане е да направи среща с ресторантьорите за изсветляване на бизнеса. Иска предложения от тях“, каза депутатът пред журналисти.

Пеевски потвърди за среща с министъра на финансите, Бойко Борисов и Делян Добрев, на която е договорено да се направи така, че нито един от работещите във въглищните централи да не остане без работа и всички хора да бъдат насочени към държавното предприятие.

„Уточнихме да има пълна заетост. Да няма никой, който да остане без работа. Закриването да бъде от 2038 г. И отделно ще им предложим – който не иска да отиде в това държавно предприятие, да получи еднократно 36 заплати“, заяви Пеевски.