Пеевски: Нотариусът, издал нотариалния акт за Руската църква, е извършил престъпление

0
338
Делян Пеевски

Прокуратурата да разследва, призова депутатът от ДПС

„За нас е извършено престъпление, което трябва да се разследва от прокуратурата. Според нас този нотариус е извършил престъпление, като е издал този акт. Но ние не сме компетентни, затова с колегите сезирахме главния прокурор, който да се произнесе има или няма престъпление. Ако се окаже, че няма документи за руската църква, се надяваме прокуратурата да поиска разваляне на този нотариален акт и църквата да се върне на българската държава, на църквата“.

Това коментира в парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски. По-рано днес стана ясно, че той заедно с Бойко Борисов и Кирил Петков са подали сигнал до прокуратурата с искане да провери собствеността на руската църква.

3 март май ще си остане национален празник, а идеята за 24 май ще отпадне от проекта за конституция.

„Ще го решим между първо и второ четене. Видяхме, че ГЕРБ се отказаха, така че знаете накъде вървим – без техните гласове не може да стане, така че в общи линии това ще отпадне. По-скоро няма да се случи. И да не се откажем от идеята, без ГЕРБ не може да се случи. Без техните гласове нямаме 160, така че вървим към това да си остане, както е до момента“, коментира пред журналисти Пеевски. По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че се отказва от смяната на празника, а гласовете на ДПС и ПП-ДБ не стигат.

Пеевски се обяви против 20% ДДС за ресторантьорите и за бонусите.

„Това е репресия. Ще почнат измислени сигнали – всеки ще започне да пуска сигнали във фирмите и накрая все в някоя ще има нещо. Ще има хора, които подават сигнал след сигнал, за да си вземат 10%. Това е смешно, няма да се случи“, каза той.

„Това са повредени комплекси, които въобще не са нужни на България“, каза Пеевски за решението България да дари на Украйна дефектни ракети С-300.