Пеевски: Скоро ще има комисия, която ще разследва депутати, рушащи държавността

0
135
Делян Пеевски КАДЪР: БНТ

ДПС е против анкетна комисия за полицейското насилие, по кой закон ще разследва, има инспекторат и прокуратура, посочи лидерът на ДПС

Подкрепихме комисията да има председател, защото видяхме, че без ДПС не може да има такъв. Ген. Атанасов беше избран с нашите гласове, отсече председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в парламента.

По-рано днес депутатите създадоха временна комисия, която да разследва полицейското насилие по време на протестите срещу БФС. Ген. Атанасов не бе избран от първия път, но след прегласуване и включването на ДПС той стана неин председател.

Според Пеевски е била избрана незаконна комисия, която заменя други органи.

„Разследване на какво? Хората си свършиха работата и овладяха този чудовищен вандализъм, който беше в София“, категоричен е той и попита има ли инспекторат, прокуратура, какво ще върши тази комисия?

„Съгласно кой закон парламентът има право да разследва? До каквото и да достигне НС, пак ще го прати на прокуратурата“, смята шефът на движението.

Той добави, че вижда как колегите му искат да разграждат държавата, което се случвало от много години.

„Трябва да започнем да градим нещо, защото скоро ще има комисия да разследва депутати. Искате ли да създадем една такава комисия, която да разследва депутатите, рушащи държавата, нея ще я подкрепим, защото това се случва всеки ден тук“, ядоса се той.

По отношение на данъчните закони рамката била изяснена. За което сме „за“, ще бъдем „за“, което сме „против“, ще бъдем „против“, коментира още той.