Почина дядото, пострадал в кола, управлявана от 12-годишния му внук

0
105
деца
Снимка: архив

Няма опасност за живота на съпругата му

Почина 75-годишният мъж, пострадал при катастрофа с кола, управлявана от 12-годишния му внук. Окръжната прокуратура в Търговище е започнала разследване по случая, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Инцидентът е станал в събота близо до язовира край село Кралево. За него съобщиха от МВР – Търговище, според съобщението нямало опасност за живота на пострадалите пътници от колата, макар че са настанени в болница.

12-годишното момче от Търговище, управлявайки лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация – собственост на мъж от село Кралево, движейки се направо в нивата, е навлязло с автомобила в речно корито. след което той се е забило в насрещен земен скат.

75-годишният дядо бил в тежко състояние, с множество фрактури по шията и гръдния кош и с пневмоторакс. Пострадала е и 72-годишната му жена, тя е без опасност за живота.

На водача е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух, която е отрицателна. По предварителна информация колата е на дядото, който по някаква причина е дал на малолетния си внук да управлява колата и дори се е качил при него заедно със съпругата си.

Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Търговище.