ПП-ДБ искат свикване на поредното безсмислено извънредно заседание на Народното събрание

0
89
Снимка: Novini.bg

Веднъж вече го направиха по повод пенсиите, които бяха актуализирани от НОИ

Дни преди изборите на 9 юни от ПП-ДБ искат свикване на извънредно заседание на Народното събрание. От коалицията на Кирил Петков и Христо Иванов са внесли подписите, като държат заседанието да се проведе на 5 юни.

В него те предлагат да се разгледат две точки. Първата е да се задължи министъра на здравеопазването да сключи колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за незаплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Като втора точка от ПП-ДБ искат да се изслуша премиерът Димитър Главчев, защото според ПП-ДБ има промяна в позицията на страната ни за резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Едно извънредно заседание по искане на ПП-ДБ вече беше проведено. То беше по повод НОИ и увеличаването на пенсиите, което беше решено много преди това. На заседанието тогава единственото, което се случи, бе да се четат предизборни декларации от страна на ПП-ДБ.