Протестиращи пред СОС искат оставки и край на безумните промени в движението в центъра на София

0
81
Снимки: Трибюн

„Върнете ни паркоместата, гласи един“ и „Кой ще носи отговорност за този експеримент“ гласяха част от транспарантите

Десетки протестиращи отидоха пред Столичната община, за да изразят своето недоволство от Васил Терзиев и екипа му. Причината е безумната реорганизация на движението на ключови столични булеварди, които предизвикаха единствено проблеми на софиянци и гости на града. Намалиха се паркоместата и ежедневно се образуват километрични задръствания на места, където преди това нямаше никакви проблеми, пише Tribune.

Освен това на място бяха и родители на деца, убити от пияни и дрогирани шоьори. Те искат незабавната оставка на общинския съветник от групата на ППДБ „Спаси София“ Благовест Георгиев. Припомняме, че той беше заловен да шофира пиян, но не пожела да напусне СОС, а групата на новите управляващи от „Промяната“ го скриха и просто заявиха, че не могат да го принудят насила да напусне СОС.

За да говорят с протестиращите, излязоха единствено общинските съветници от ГЕРБ-СДС, които заявиха, че правят всичко, за да помогнат на софиянци в борбата им с незаконната реорганизация в София и допълниха, че десетки пъти са призовавали за незабавната оставка на Благовест Георгиев, но ППДБ и СС го прикриват.