Росен Желязков: Целта на опонентите на ГЕРБ е да има парламентарни избори с местните наесен

0
76
Росен Желязков Кадър: БНТ
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Ще търсим формула, която да подкрепи едно експертно правителство, каза депутатът от ГЕРБ

„Заявките, които нашите политически опоненти дават, са, че за тях изборите за 49-о НС водят до избори за 50-о.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ Росен Желязков в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Отдавна казахме, че ако няма редовен кабинет в рамките на 48-ото НС, пътят към следващите е много по-реалистичен. Залогът да има редовно правителство е не просто да има някакво, а да има редовен парламент“, обясни Желязков.

„Хартиена коалиция няма. Това е едно от клишетата, които се разпространяват.“ Така депутатът отговори на въпроса защо ГЕРБ не направи коалиция с партиите, които гласуваха „за“ хартиената бюлетина.

ГЕРБ/СДС

„Бих разграничил два вида коалиции. Едните са коалиции за власт, а другите – за управление. Ние досега сме управлявали винаги във формулата коалиция за управление. Ще търсим формула, която да подкрепи едно експертно правителство. Надяваме се парламентът да има хоризонт поне за 4 месеца, дори за година“, заяви той.

„Самият Кирил Петков заяви, че тяхната цел е да има нови избори заедно с местните. Ние ще положим максималното старание това да не се случи“, твърди Желязков.