Росица Кирова: Не пя ли Слави Трифонов „Няма не искам, няма недей, щом те желая, ставам злодей“

1
314
Росица Кирова Снимка: фейсбук

Винаги съм се противопоставяла на всеки опит за насилие, принуда чрез страх и оскърбително поведение, написа зам.-председателката на НС

Винаги съм се противопоставяла на всеки опит за насилие, принуда чрез страх и оскърбително поведение. Това написа в своя фейсбук профил заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова по повод изказването на Слави Трифонов, свързано с нея.

Повод за написаните думи е въпросът на Слави Трифонов защо зам.-председателите на Народното събрание Росица Кирилова и Никола Минчев все още не са подали оставките си, както направи вече бившият депутат Вежди Рашидов заради скандалните си изказвания, свързани с жените, жертви на насилие.

Ето целия пост на Росица Кирова:

„Няма не искам, няма недей, щом те желая ставам злодей“ …
Тази песен се превърна в химн на много млади българи и никой не се съмнява, че е повлияла на нагласите им към момичета и жени.
Години след това Слави Трифонов добави в репертоара си песен в подкрепа на жените, жертви на домашното насилие. Но именно това е двойният стандарт, срещу който днес той се произнася.

Може би откакто е политик, същият смята, че сме забравили още едно послание в прословутия хит на Мачизма
„Няма не искам, няма недей и да избягаш само посмей“!

Няма да задълбавам в примера, който дава с публичните си признания, че се е превърнал в „агресивно животно“, след като е открил секса в юношеска възраст.

Аз съм последователна в позицията си. И без колебание винаги в живота си съм се противопоставяла на всеки опит за насилие, принуда чрез страх и оскърбително поведение. Още по време на заседанието се произнесох за казаното от г-н Рашидов. Той понесе последствията от думите си.

Моята реакция на неодобрение е недвусмислена, но явно Слави Трифонов е очаквал да извадя макетно ножче и да го размахам срещу човека, който изразява различно от моето мнение.

За мен е обидно грозното и шизофренно изопачаване на фактите, вменяването на вина и нелепите декларации, с които някои „общественици“ и медии едностранно и отдалечено от истината заляха ефира.

Истината е, че това трябва да обижда още повече българските граждани.