Съдът пусна обвинения за смъртта на Пилето без мярка за неотклонение

0
46
Кадър от инцидента, при който Пилето залита и пада на земята.

Той бе изведен с охрана, тъй като авери на Пилето го дебнеха в Съдебната палата

20-годишният Любен Попов, обвинен от прокуратурата за причиняване на смърт по непредпазливост на Ивайло Чобанов-Пилето, остава без мярка за неотклонение и на втора съдебна инстанция.

Той беше изведен от Съдебната палата със служители на Главна дирекция „Охрана“. Причината са съмнителни типове, които са забелязани от адвокатите му в храма на Темида – точно до залата, където Апелативният съд потвърди определението на градския, че няма да има мярка за неотклонение, наложена на Попов. Той пристигна и си тръгна с тъмни очила и маска. Заради приближените на Пилето от ъндърграунда адвокатите му поискаха от съда Попов да изтърпява мярка домашен арест в къща в провинцията, ако магистратите преценят, че такава е необходима, но не се стигна дотам.

„Няма извършено престъпление, това е неизбежна отбрана“, пледираха адвокатите му Илиан Василев и Камен Михалков.

На 26 януари Любен Попов е нападнат в колата си от криминално проявения Ивайло Чобанов-Пилето, който искал да го пребие, защото си позволил да паркира неправилно в неговия квартал. Пилето отворил вратата, затиснал младежа и искал да го изкара навън. След кратка разправия Попов отблъснал с краката си Чобанов, който залитнал, паднал и ударил главата си в преминаващ автомобил, а след това и в земята. Пилето е бил пиян и дрогиран с коктейл от наркотици, става ясно от медицинската експертиза. След повече от 3 седмици в кома Чобанов починал. Тогава Попов е обвинен.