Само в Breaking.bg: Как спецслужбите в България работят за кампанията на Румен Радев

1
4045
Сивият кардинал на Пловдив Георги Гергов и Румен Радев.

ДАНС и ДАТО  събират нерегламентирано информация за противниците на президента

Специалните служби в България, по-конкретно ДАНС и ДАТО работят директно за преизбирането на Румен Радев за президент. Затова алармираха пред Breaking.bg офицери от въпросните служби.

Скандалната намеса, нещо напълно недопустимо в демократичния свят, става възможна благодарение на чистките и „изчегъртванията“ в спецслужбите през април и май 2021 година проведени от временния силов вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков, който смени всички директори на служби. Чистката завърши с ДАТО, където Дамаджаната сложи зетят на приятеля му о.з. ген. Стоимен Стоименов-Бисер Борисов.

След това започна „изчегъртването“ и в по-ниските нива на службите. На 1 юни 2021 година директорът на ДАНС-Пловдив Тодор Ангелов е пенсиониран, на негово място е назначен Николай Петров. Петров вече е бил на този пост по време на управлението на Пламен Орешарски през 2013 година, сменен само след месец от Димитър Влахов, за да стане пак началник през 2014 година. Той е такъв до април 2018 г., когато е сменен от Ангелов и пратен за шеф на ДАНС-Плевен.

Николай Петров е лично протеже на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, партиен враг на Корнелия Нинова и доверено лице от най-близкия кръг на президента Румен Радев.

Според публикации в различни медии Радев членува в масонската ложа „Слънце“ на Гергов. Членове там са и скандалните съветници на президента Пламен Узунов, разследван от прокуратурата и получател на подаръчни комплекти в ресторанти и Николай Копринков. Последният бе обвинен от лидера на „Екогласност“ Емил Георгиев, че лично и с държавен ресурс организира партията на Кирил Петков и Асен Василев. Тройката Радев-Копринков-Узунов са главните кадровици в държавата в момента и назначенията в МВР, спецслужби, митници, НАП, Фонд „Земеделие“ и министерствата са тяхно дело.

Не случайно Петров е назначен за шеф на ДАНС-Пловдив. Зад гърба му са Узунов и Георги Гергов, който участва пряко в кампанията за преизбиране на Румен Радев.

Затова и агентите на родното ФБР в града под тепетата в момента се занимават само с предизборната кампания на президента Радев, работят срещу неговите опоненти като събират нерегламентирана информация по служебен път. Да припомним, че докато беше шеф на ДАНС-Пловдив предишния път Петров лично ръководеше разследване срещу бившия кмет от ГЕРБ на Пловдив Иван Тотев за нарушения при провеждането на обществена поръчка за изграждане на зоопарка и за нанесени щети на общината в размер на 1 млн.лв.

Нерегламентирано събраната информация от ДАНС-Пловдив главно срещу ГЕРБ , по нареждане на Петров се предава не директно на Гергов, а на Стоян Камовски, бивш служител на ДАНС, пенсиониран миналата година, твърдят източниците на Breaking.bg. Камовски е в предизборния щаб на Румен Радев за Пловдив и Пловдивска област. Той също е доверено лице на Георги Гергов и личен приятел на Николай Петров.

Агентите на Петров събират за политическите противници на президента Радев всичко-клюки, компромати, информация за техни привърженици, фирми дарители, семейни и роднински връзки чрез масивите на службата. Наблюдават се предизборните срещи, следят и контролират привърженици на ГЕРБ.

Всичко това се донася на хората на Радев. В заверата е включена и Държавната агенция „Технически операции“-ДАТО-Пловдив. Там също е сложен доверен човек на Гергов, съответно на Радев.

Благодарение на новия шеф Б. Петров и ДАТО-Пловдив събира със способите на службата-подслушване и проследяване нерегламентирана информация за политически противници на Румен Радев. Събраната от ДАНС и ДАТО неофициална информация се предава и на Бойко Рашков-Дамаджаната. Съответно неговото МВР атакува привърженици на ГЕРБ, нахлуват в домовете им, заплашва ги, питат ги за кого ще гласуват и им съставят полицейски протоколи по Закона за МВР под предлог „борба с купуването на гласове“.

Интересно е, че в приближения на Радев и служебното му правителство сайт Фрогнюз шефът на ДАНС-Пловдив Николай Петров е посочен като „човек на Библиотерския институт и модела КОЙ“.

Според източници на Breaking.bg моделът „Пловдив“ се прилага в цялата страна срещу ГЕРБ.

Това няма как да се случва в 21 век, в държава член на Европейския съюз. Цялата машина на специалните служби и МВР да бъде хвърлена в подкрепа на Румен Радев. И реално те да бъдат ударния юмрук на президента срещу политическите му опоненти. Но затова никой и дума няма да обели.