Съпругата на шефа на военното разузнаване на Украйна е отровена

0
105
Марианна Буданова Снимка: Journalist Today

Марианна Буданова е в болница със симптоми на отравяне с тежки метали, които не се използват в бита и военното дело

Съпругата на директора на военното разузнаване на Украйна (ГУР) Кирило Буданов е в болница със симптоми на отравяне с тежки метали. Това съобщиха водещи издания в Украйна.

Източници на държавната агенция УНИАН потвърждават информацията. Марианна Буданова участва в първата размяна на пленници в хода на войната, отивайки вместо съпруга си поради обстоятелство, изникнало в последния момент.

Не се съобщават подробности, но събеседници на „Бабел“ казват, че „тези вещества по никакъв начин не се използват в бита и военното дело“. Според тях може да става дума за „целенасочен опит за отравяне на конкретен човек“.

Според източници на „РБК Украйна“ в службите самият Кирило Буданов е добре. Марианна Буданова може да е отровена чрез храна, но с малки дози в продължителен период. Събеседници на „Украинска правда“ отбелязват, че и други служители на ГУР са със симптоми на отравяне.

Състоянието ѝ е стабилно; източник на New Voice казва, че симптомите са забелязани много бързо и това е позволило да се реагира своевременно. Не е известно кога точно е станало предполагаемото отравяне, защото едновременно с това се твърди, че тя е влязла в болница след „продължително влошаване на здравето“.

Предстои официален коментар от властите.

УНИАН отбелязва, че за Буданова е известно малко. Тя не ползва социални мрежи, била е кандидат-депутат от партията „Удар“ на сегашния кмет на Киев Виталий Кличко. Буданов заяви неотдавна, че съпругата му живее с него в офиса и че щастието му винаги е наблизо./Дневник