Шефът на Пето РПУ в Пловдив е заловеният да кара с над 100 км/ч в града

0
77
Иван Чочков Снимка: GLASnews.bg

Директорът иска оставката му

Шефът на пловдивското Пето районно управление на полицията главен инспектор Иван Чочков е висшият ръководен служител на МВР, заловен да шофира с над 100 км/ч в градски условия.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Чергов поиска оставката на Чочков, като определи поведението му като „неморално“.

В момента тече дисциплинарна проверка по случая. В хода на разследването е станало ясно, че началникът на управлението е направил опит да въздейства на спрелия го за проверка и наказание полицейски патрул.

„Все още нямам обяснение за случилото се, нито е депозирана молба за напускане на поста. Чочков заяви само, че съжалява“, каза шефът на Областната дирекция на МВР.

По думите му, докато не приключи вътрешната проверка, той няма правомощия да уволни провинилия се началник. Така полицейският ръководител остава на поста си.

Директорът на МВР-Пловдив коментира и промените в ръководния състав на дирекцията. Според него всички рокади са направени след щателен анализ.

„Всеки, напуснал системата, го е направил по собствено желание. Сред сменените ръководители са двамата заместници на директора на дирекцията, началникът на отдел „Икономическа полиция“, шефът на Шесто РПУ и др.