Томислав Дончев: Шансовете за правителство не са изчерпани

0
46
Томислав Дончев Снимка: БНТ

Според него при нови избори отново същите партии ще влязат в парламента и няма да има особена разлика в мнозинствата

Изглежда твърде възможна перспективата за нови избори, за мен шансовете за правителство не са съвсем изчерпани – има някакви белези за завръщане на здравия разум. Това каза зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Панорама“ на БНТ.

Може да коментираме интереса на всяка партия да ходи на избори и мисля, че малка част от тях имат потребност от тях, посочи Дончев. Според него при нови избори отново същите партии ще влязат в парламента и няма да има особена разлика в мнозинствата.

Превърнахме политиката в някакъв перманентен скандал, всеки не харесва другия, гледа го строго под вежди. Надявам се скоро това да се промени, допълни той.

Опитът за компромис, да сме толерантни, да сме диалогични изключва ли това, когато някъде съзрем нещо, което прилича или е безобразие, да не го коментираме. Критиката и взаимното дебнене е част от тъканта на политиката, коментира той.

Имаме поне 10 добри закона, които са приети в резултат на добро сътрудничество. За мен ключът е в доброто законодателство, не казвам, че това може да се случи за един ден, даде формула за разбирателство между партиите той.

За съжаление, сега е много по-лесно да удариш някого, отколкото да му подадеш ръка, подчерта Донев.

Аз редовно получавам упреци, че не се усмихвам в ефир. Проблемът е, че рядко говоря за неща, които предизвикват усмивка. Има време, в което на човешкото лице трябва да се появи усмивка. Има истина в това, че поведението ни е гъвкаво, но времената се променят. Компромиси трябва да се правят, но има граница, преди да се превърнеш в един голям компромис, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.