Тошко Йорданов: Кирил Петков е лъжец с ниво на мислене 5-и клас

0
517
Тошко Йорданов

На приятелката му Лена Бориславова трябва да й отнемат адвокатските права завинаги заради фалшификации, заяви председателят на ПГ на ИТН

„Без работещ парламент ние сме 240 души, които получават заплати, без да вършат нещо. Именно, за да не се случи това, ИТН подкрепи Рая Назарян. Искаме третия мандат, първият и вторият няма да получи наша подкрепа. С третия мандат ще представим експертен кабинет с колкото можем повече партии.“

Това заяви пред БНТ председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. И каза, че ще поиска конкретна програма с конкретни срокове по проблемите в държавата. Според него във всички партии има добри експерти – в ДБ, в БСП по социални теми, във „Възраждане“.

„Кирил Петков е лъжец с ниво на мислене 5-и клас. Преди два месеца кой управлява с ГЕРБ и ДПС, какво е той, след като управляваше с тях“, отговори Йорданов на съпредседателя на ПП.

„Кирил Петков фалшифицира документи, за да стане министър. Подписани актове от него като министър на икономиката вече са невалидни. На приятелката му Лена Бориславова трябва да й отнемат адвокатските права завинаги заради фалшификации. И тези хора правят квалификации за други партии.

При него някой неврон е дал накъсо още като ембрион. Подобен човек може да каже всичко. Той е недоразумение“, отсече Йорданов.

Емоционалното състояние на Борисов не ме засяга, в личния душевен свят на хората не искам да се бъркам. ГЕРБ управлява заедно с ПП-ДБ – къде са им законите, за да бъдат усвоени парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Надявам се Бойко Борисов никога да не стане министър-председател, но това не означава, че не трябва да направим крачка за излизане от кашата, в която сме, каза още в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

По думите му, изборът на Рая Назарян за председател на парламента не е протягане на ръка. Окачестви подкрепата към кандидатурата ѝ като практичен подход и коментира: „Ако отидем на нови избори, няма никакво значение, че Рая Назарян ще бъде 2 месеца председател на Народното събрание“.

„Искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет в разговор с всички политически партии“, допълни Тошко Йорданов. Той още веднъж потвърди, че от „Има такъв народ“ няма да подкрепят първия и втория мандат на ГЕРБ-СДС и ДПС.

Според него третият мандат е отговорност на президента Румен Радев. Поясни, че във всяка една партия има добри експерти.

В БСП кой може да каже, че нямат експерти, особено в социалната сфера, „Възраждане“ също имат добри специалисти, дори в по-добрата част от „Промяната“ – Демократична България, има няколко. По тази линия бихме говорили с всички партии, ако третият мандат дойде при нас – и те нямат проблем да дадат своите експерти, каза Йорданов.

„Ако се прави експертен кабинет – трябва да се подпише споразумение – да се видят кои са големите проблеми на хората, които държавата може да реши – образование, здравеопазване, цени на стоки. Всеки конкретен проблем има конкретно решение – ако ви се развали колата например, отивате на автомонтьор, за всяко нещо има експерти“, продължи Тошко Йорданов.

По думите му ИТН имат основна заслуга за това ГЕРБ да не разполага с цялата власт, но не определи това като тотално изчегъртване.

„Една партия може да изчегърта от властта – помните каква тотална власт имаха ГЕРБ – като БКП. Имаха всичко, кабинет, който не може да бъде мръднат, служби, агенции. Вече не е така – това е заслуга на ИТН. А за тотално изчегъртване от политиката – отидете и гласувайте, с 30% активност няма как да стане“, смята Йорданов./ Епицентър.бг