Тошко Йорданов наказан със забележка заради изказването с „дупарата“

0
173
Тошко Йорданов Снимка: 24 часа

Той се оправда, че използвал цитат

С наказание „забележка“ се сдоби и Тошко Йорданов, който по-рано днес бе изключително емоционален в декларация от името на партията си и изсипа редица цветни метафори и епитети по адрес на новото правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ. В своето изказване той включи и ДПС, като ги определи като парапет, който помагал на новото семейство да не падне.

Председателстващият в заседанието Росен Желязков обясни, че му прави забележка, не заради метафората, а заради едно конкретно съществително.

„Не мога от тази трибуна да прочета отново това съществително в метафората“, каза Желязков.

По време на вчерашното заседание Тошко Йорданов се обърка към Желязков с „г-н ротационен председател“. В отговор Росен Желязков обясни, че го приема като съставено от „ро“ от малкото му име, и „тацио“, което на латински език означавало спокойствие, тишина, мълчание.

Днес Йорданов веднага се възползва от тези думи и обясни, че името на Желязков означавало „Росене, млъкни“.

„Относно метафората… дупарата не е метафора, това е скрит цитат от Бойко Борисов. Метафора беше младата булка, старият опитен младоженец и парапеът“, защити се председателят на ПГ „Има такъв народ“.

Той призова, ако ще му се правят забележки, да бъдат ориентирани към метафората, а не към скрития цитат, защото това било такова.

„Без да е метафора, забележката си е забележка“, отвърна му Желязков.