Възпитателката от скандалния клип с насилие от детската градина във Велинград е задържана за 24 часа

0
76
Детска градина "Фантазия" във Велинград

Районната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно производство за причинена телесна повреда на малолетно лице от длъжностно лице. Престъплението е по чл. 131, ал 1 т.2 и 4 от НК и предвижда затвор до 3 години.

Детето – жертва на насилие в скандалния видеоклип се отглежда от приемно семейство и е под особена закрила. Предстои разследващите да проверят и средата, в която детето живее.

Все още се установява кога и при какви обстоятелства са заснети скандалните кадри, тъй като детето, станало жертва на насилие, не е посещавало градината през последните два месеца.

Тепърва ще се установява и дали става въпрос за инцидент или за систематично поведение.

„На този етап прокуратурата не разполага с други сигнали за насилие към деца за тази детска градина. Това не означава, че няма подобни случки и ако те бъдат установени, не е проблем да бъдат присъединени към бъдещо обвинение. Към настоящия момент нямаме подобни данни, но се работи и в тази посока“, заяви Радослав Бакърджиев, и.д. районен прокурор на Пазарджик.

Към момента са разпитани 8 свидетели. Предстои извършване на други процесуално-следствени действия, назначаване на съдебно-медицинска експертиза и събиране на веществени доказателства./БНТ