„Възраждане“ внесе сигнал до управителя на БНБ и до КПКОНПИ за конфликт на интереси на Андрей Гюров

0
105
Андрей Гюров на партийно сборище на ПП в Благоевград като подуправител на БНБ

Подуправителят на централната банка бил в Изпълнителния съвет на ПП и в управлението на организации, занимаващи се с търговска дейност

Депутатът от „Възраждане“ Димо Дренчев е внесъл сигнал до управителя на БНБ Димитър Радев и до КПКОНПИ за конфликт на интереси и несъвместимост на подуправителя на управление „Емисионно“ Андрей Гюров. Това стана известно от негов брифинг пред журналисти в парламента.

Гюров едновременно е и в Изпълнителния съвет на политическа партия „Продължаваме промяната“, и подуправител на БНБ, каза Дренчев и добави, че е участвал и в предизборни събития на партията – нещо, което по думите му е недопустимо. По същото време, а може би и към момента, той все още е в Управителния съвет на неправителствена организация, извършваща и търговска дейност. Това също не може да стане без разрешение на Управителния съвет на БНБ, тъй като той има право да извършва единствено преподавателска дейност, посочи депутатът.

Всичко това са отдавна известни факти, по тях има сигнали. Лошото е, че нищо не се случва, а получихме и сигнал вчера, че Гюров участва все още в управлението на ООД-та, включително такова, което се занимава с търговия на цветни метали, което пък е брутален конфликт на интереси във връзка с позицията му на подуправител на БНБ, каза Дренчев.