„Възраждане“ за малко да намерят работа на семейство Лорер – предложиха депутатът да стане подуправител на НЗОК, а жена му да оглави ДПС

0
200
Даниел и Виолета Лорер Снимка: 24 часа

Г-н Лорер, поемете отговорност, цяла България знае, че си търсите работа, иронизира лидерът на „Възраждане“

Изненадваща алтернативна кандидатура за подуправител на НЗОК предложи днес лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов – номинира депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер.

„Доказан професионалист, човек, който разбира от всичкио. Малко са тези хора, може да ги причислим в категорията национален капитал. И това не е Искрен Митев. Това е Даниел Лорер“, заяви Костадинов, а в залата се чу смях и ръкопляскания.

Лидерът на „Възраждане“ смята, че ДПС ще подкрепят Лорер. „Г-н Пеевски се усмихва одобрително, той е разбран. Няма да има проблем. Ако няма кандидат, редно е да помислим в тази посока“, заяви той.

После добави, че има и други позиции, които са „доста парливи и събуждат общественото внимание“. „Може да номинираме г-н Лорер за председател на ДПС“, изненадващо заяви Костадинов. Лорер трябвало да поеме отговорност и за билите се по улиците хора и полицейското насилие. „Г-н Лорер, поемете отговорност, цяла България знае, че си търсите работа. В краен случай вие поемете касата, жена ви ще поеме ДПС“, продължи с иронията Костадинов. Ако Лорер приемел да е подуправител на касата, „Възраждане“ щели да го подкрепят, за да сложат „край на тази вътрекоалиционна драма“.

В отговор Лорер заяви, че ПП-ДБ застават ясно зад позициите си. „Заявихме ясно къде сме по избора на подуправител на НЗОК, за разлика от вас, които отчаяно се опитвате с грозен хумор и лични нападки да скриете предателството спрямо българските граждани, което предстои да направите. След много шум, след лични нападки включително и на моето семейство, смятат да оставят този проблемен подуправител, който е избран, като не гласуват, това е тяхната стратегия днес. Целият шум, който вдигат, е изключително тъжен и прозрачен опит това да не стане ясно. Няма как да се криете зад моето семейство, как ще обясните, че сте ппараван на един грешен избор“, заяви Лорер.

Явор Божанков от ПП-ДБ пък реши да пита „Възраждане“ в кое село са спечелили изборите – Поповци или Попинци. Според съпартиеца му Искрен Митев победата им била само в „скандалния Борован“, който бил единствената община, затрупана от сняг 5 дни след снеговалежа./24 часа