Влак помете двама работници в Плевенско, единият загина

0
23
Снимка: архив

Инцидентът е станал в четвъртък около 22 часа

Бърз влак удари двама работници на БДЖ в Плевенско, единият загина. Инцидентът е станал около 22 часа в четвъртък на линията между гарите Телиш и Горни Дъбник. Работниците са извършвали планов ремонт на закрития за движение път 1 в участъка. Инцидентът се случва по път 2, по който има движение.

„Машина от Железопътна секция- Враца към НКЖИ излиза да работи в междугарието по път 1. В момента, в който спира, от нея слизат техническият ръководител и главният инженер. Но в същия момент по съседната линия преминава бързият влак от Варна за Мездра, който се движи със скорост от 110 км/ч. Той удря първо техническия ръководител, който загива, а въздушната струя завърта и главния инженер. Той е жив. Настанен е с охлузвания и натъртвания в болницата в Плевен”. Това съобщи в ефира на „Здравей, България“ инж. Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия в железопътния транспорт.

Най-вероятната причина за тежкия инцидент е нарушение на инструкциите по безопасност, посочват от НКЖИ.

Нощните влакове по линията имаха закъснения между 130 и 470 минути заради инцидента. Към 9 часа в петък в района движението на композициите е нормално.