Здравният министър: Хотел за родителите и рехабилитационен център ще има на терена на Националната детска болница

0
32
Снимка: БНТ

Одобрен е подробен устройствен план, съобщи Асен Меджидиев

„Одобрен е подробен устройствен план за детската болница, отива се към реалните моменти за проектиране и изграждане на болницата. Освен сградата на детската болница на терена ще има и хотел за родителите, рехабилитационен център, търговска част и подземни паркинги“, заяви здравният министър д-р Асен Меджидиев във връзка с изграждането на Национална педиатрична болница.

По думите му държавата се включва с държавно участие в детската болница в Бургас. Започва и строежът на детския комплекс в болница „Свети Георги“ в Пловдив.

Регионалният министър Иван Шишков допълни, че за да започне строителството на един обект, първо трябва да има подробен устройствен план, на базата на който да се направи истинско проектиране.

По думите му избраният терен е добър климатично, в близост има минерална вода, озеленяване, няма да има компромиси при изграждането на чисто новата болница.

„Сградата ще бъде направена по всички съвременни методи. Ще бъдат съборени започналите постройки, които са скелети, които нямат никаква функционална и естетическа стойност. Не могат да бъдат използвани по никакъв начин като сгради. Остава ангажиментът да се направи едно конкретно и точно задание и реално да се започне проектирането и след това строителството на детската болница“, коментира Иван Шишков./БНТ