Жълт код за проливни валежи в 10 области

0
22
Снимка: НИМХ

Възможно е да паднат градушки

Денят започва с предимно слънчево и почти тихо време. От обяд до вечерта отново ще се развиват силни гръмотевични бури, съпроводени от интензивни дъждове и усилване на вятъра. По-опасни ще бъдат явленията в Централна, а вечерта и в Източна България, като остава и риска от градушки.

За много области в централните райони на страната отново е в сила предупреждение от първа степен за проливни валежи, градушки и локални наводнения – Кърджали, Смолян, Хасково, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Търговище.

Температурите ще са малко по-ниски от изминалите дни и ще достигат от 27 до около 32 градуса.

Край морето през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Едва късно вечерта облаците ще се увеличат и на места ще превали и пригърми. Температурата на въздуха ще достига около 30 градуса, а водата е около 22. Вълните ще са с високи до половин метър.

И в четвъртък у нас ще има валежи, по-значителни в Централна и Източна България. Захлаждането ще продължи и температурите вече трудно ще превишават 30 градуса. От петък до неделя ще е слънчево и бавно ще се затопля. В началото на следващата седмица атмосферата отново ще стане нестабилна и в западните и централните райони се очакват кратки следобедни валежи. Въпреки това ще бъде горещо с максимални температури до около 35 градуса.