Автобус на „Юнион Ивкони“ се обърна край Ямбол, има 17 ранени пътници

Рускиня пускала музика на водача да не заспи

0
155
автобус
В обърнатия автобус на "Тракия" са пътували над 30 души

Според пътуващите за Бургас шофьорът е заспал

17 души са пострадали при катастрофата с преобърналия се автомагистрала „Тракия“ автобус, трима от тях са останали под лекарско наблюдение, съобщава пресцентърът на МВР, цитиран от „Фокус“. 13 души са били откарани за преглед в ямболска болница, а четирима в бургаско лечебно заведение.

От тези в Бургас един човек е оставен за наблюдение, а другите са изписани. В Ямбол двама пострадали са оставени под наблюдение, а останалите са прегледани и освободени. 11 души не са били с наранявания и са продължили по маршрута си с друг осигурен автобус. Извършен е оглед на мястото от дежурна оперативна група. Има образувано по случая досъдебно производство. Продължават работите по изясняване на факти и обстоятелства. 

Пътници от автобуса на „Юнион-Ивкони“, който вчера се обърна на 297 километър на магистрала „Тракия“ около 22 часа твърдят, че водачът е заспал.

 

Причината за твърденията им е, че шофьорът, който в момента се намира в ареста, е имал и курс от морето към столицата сутринта и веднага след това е трябвало да кара на обратно, предава Нова телевизия.

„Нямаше втори водач. Сутринта този човек е тръгнал от Слънчев бряг до София, а се връща обратно по този маршрут в 16:00 часа. Той просто заспа“, заяви пътничка от автобуса. Други свидетели пък твърдят, че наистина е имало такъв курс, но той е бил от Поморие.

„Това не е първата катастрофа на „Юнион-Ивкони“. Ние ще си търсим правата. Една рускиня пускаше музика на водача, за да го държи буден. Той беше като дрогиран, с разкопчана до пъпа риза“, заяви пътник от автобуса.