Автобус с мигранти прегази полицейски автомобил, загинаха двама полицаи

0
50
Патрулката с убитите полицаи в Бургас от мигранти. СНИМКА: "24 ЧАСА"

Тежкият инцидент стана в Бургас

Около 5 часа тази сутрин автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията в Бургас. Загинали са двама полицаи, преследвали автобуса с мигранти. Към Бургас пътува и служебният вътрешен министър, съобщава „24 часа“. Заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев заяви, че жертвите на тежкия инцидент са полицаи от ОДМВР – Бургас, които са патрулирали на входа на града. Имената им са Йордан Илиев и Атанас Градев , служители на 1 РУ на МВР в Бургас

Преди загиналите да се включат в преследването на автобуса с мигранти, превозното средство не се е подчинило на два опита за спиране от постове на „Гранична полиция“. Патрулиращите полицаи в морския град поели автобуса при влизането му в Бургас и предприели действия за спирането му. При гонка по улиците на града автобусът катастрофира и на място загиват двамата служители на реда, съобщава „24 часа“.

В него са пътували 47 мигранти – мъже, жени и деца, които в момента са на мястото на катастрофата. Тепърва ще се изяснява националността им. Най-вероятно патрулката със загиналите двама полицаи е опитала да спре автобуса с мигранти.

Автобусът не се подчинил на стоп палка да спре след като преди това е бил преследван от униформени. Заради голямата скорост шофьорът не е успял да вземе завоя и се е врязъл в полицейската кола. Автобусът идвал от Созопол по посока Бургас. Патрулката идвала за подкрепление на колегите си. Преди да се вреже в нея автобусът ударил два павилиона в пешеходната маст на кръговото кръстовище. По чудо няма други жертви заради ранния час на катастрофата. Автобусът, превозващ мигранти, е с табела „Virginia-M“ с обозначение за возене на екскурзианти.