Агент на ДАНС тероризира семейство в Петрич, полицията мълчи (Видео)

Потърпевшите пишат десетки жалби до МВР, ДАНС и прокуратура, но те остават глас в пустиня

0
3517
данс
Стопкадър от записите на видеокамерите в къщата на семейство Нуркови, на което се вижда как агентът на ДАНС (с карираната риза), разбива вратата.

Нито МВР, нито прокуратурата смеят да закачат Радостин Нурков

Стефан Ташев

Уважаеми г-н председател, обръщам се към вас от отчаяние и безсилие да се справя с ежедневния физически и психически тормоз, на който е подложено цялото ми семейство от действията на Радостин Нурков. С всеки изминал ден и с всяка нова ситуация чувството му за недосегаемост и безнаказаност расте.

Той става все по-агресивен. Страхувам се за живота и здравето си, както и за имуществото си, но не мога да разчитам на защита от страна на полицията.

Това е част от жалбата на Емил Нурков от Петрич до шефа на ДАНС Димитър Георгиев. Поредната от десетки жалби до полиция, прокуратура, община и къде ли не. От няколко години.

Засега обаче молбите и жалбите му остават глас в пустиня.

От кого се жалва в ДАНС Емил Нурков ? От племенника си Радостин Нурков, агент на българското ФБР, който отговаря за Петрич.

Проблемът, според полицията дребен и битов, ескалира от две години стига се до саморазправи, заплахи и трошене на чуждо имущество от страна на агента на ДАНС. Според потърпевшите като служител на агенцията той се счита за недосегаем и нито полиция, нито прокуратура могат да му направят нещо.

На 12 октомври 2017 г. служителят на ДАНС пристига с кола пред дома на Нуркови на ул. „Осъм“ №3. Прескача металната ограда на имота и започва да изнася автомобилни гуми. След това започва да троши металната врата, чупи пантите й и я захвърля на земята. Без да подозира, че всичко това се заснема от видеокамери, които семейството е поставило в къщата. Потърпевшите викат полиция от тел. 112

Служителят след като установи, че извършителя на деянието е Радостин Нурков заяви, че същият е служител на ДАНС и не могат да се занимават с него. Следвало да дойдат други полицаи. След около един час дойдоха други трима полицаи, на които предоставих видеозаписа. Те снимаха счупената врата. Заявиха, че трябва да дойде друг специален екип. Чакаха около един час, дойде само кварталният отговорник, след което всички си тръгнаха“, пише в поредната жалба до Районна прокуратура-Петрич и РУП-Петрич Емил Нурков. Семейството се свърза с Breaking.bg с молба да се даде гласност на случая, защото институциите в града отказват да си вършат работата.

Сайтът разполага с копия на всички жалби до различни институции.

Емил Нурков и брат му Георги обитават двуетажна фамилна къща в Петрич. Братята изграждат пристройка към къщата, която е в груб строеж.

Преди няколко години братът закъсва със заем към банка. И неговият, втори етаж, от къщата, заедно с половината дворно място е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител през 2016 г.

Семейство Нуркови се явява на търга за етажа и имота и го печели.

Миналата година семейство Нуркови прави проверка в кадастралния регистър и установяват с голяма изненада, че в картата като собственик на пет самостоятелни обекта, тоест недостроената пристройка, се води Радостин Нурков.

С нотариален акт. Оказва се, че той е получен в кантората на нотариус, благодарение на трима свидетели, които дават показания „под индиго“ и никога не са посещавали имота на Нуркови, според тях.

Семейството има подозрения, че в община Петрич е извършена измама. Сестрата на Радостин Нурков-Петрана по това време е пиар на предишния кмет на Петрич Вельо Илиев, а един от свидетелите по обстоятелствената проверка на имота е секретар на Илиев по това време. Това става през август 2015 г. Кметът Илиев губи изборите през есента.

Семейството подава жалба до Районна прокуратура-Петрич, която обаче постановява отказ да образува досъдебно производство.

Окръжна прокуратура-Благоевград обаче отхвърля отказа на по-долната инстанция и нарежда да бъде възобновена проверката.

Отделно от това в съда се води и дело за оспорване на въпросния нотариален акт.

След като синът на Емил Нурков-Васил купува имота на чичо си на търг и семейството става собственик на целия парцел и двуетажната къща започват проблемите с Радостин Нурков.

При всичките си действия той се възползваше от служебното си положение като служител на ДАНС и манипулираше полицейските и други органи. Случвало се да идва в дома ни в 22 ч. С полицаи, които настояваха да ги пуснем в къщата. За всички случаи сме подавали жалби и сигнали в полицията, но без резултат. Полицаите, които посещаваха дома ни след сигналите се страхуваха да предприемат каквото и да е, заради служебното положение на Радостин. В присъствието на полицейски служители се е стигало и физическа агресия срещу съпругата ми, за което тя има медицинско свидетелство.

Направи ни впечатление, че полицаите, които идваха по повод наш сигнал се обръщаха към него с думите „Шефче“ и изпълняваха всички негови нареждания“ пише в жалбите си семейството.

Стига се до конфронтация през лятото на 2016 г. Тогава агентът на ДАНС нахлува в имота, влиза с майстори и започва да разбива носещи стени на къщата, за да свърже старата с новата пристройка. Налага се намесата на община Петрич, която спира „строителните дейности“ в имота.

Реакциите на другите институции като полиция и прокуратура и ДАНС не са толкова енергични. В полицията в Петрич съставят само един протокол на Радостин Нурков за предупреждение, както и на сестра му. Според органите на реда това си е един битов спор.

На две жалби до шефа на ДАНС Димитър Георгиев семейството получава кратък отговор от 17 януари т.г., че по случая е направена проверка, „в резултат на която не са установени данни за неправомерно поведение от страна на визирания в жалбите служител на ДАНС“.

Заради непрекъснатите атаки семейството монтира видеокамери в дома си в очакване на следващото нападение.

Дали институциите ще си мръднат пръста и да предотвратят някоя „битова“ трагедия остава да видим.

На видеото по-долу се вижда как служителят на ДАНС, с карираната риза, върши престъпления без да знае, че е сниман от камери.