Арестували репортерите по техен сигнал

Третият човек с тях бил адвокат

0
162
МВР
Снимка: архив

Според шефа на ГДБОП те били отведени само за проверка на документите им и освободени

На 11 септември т.г. в ГДБОП е получен сигнал от журналист за намерение за извършване на действия, които ще прикрият корупционни престъпления – унищожаване на материали, свързани с обществени поръчки. Това съобщиха от МВР по повод ареста на журналиста от Биволъ Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро край Радомир.

След създадената необходима организация и проверка на сигнала, през вчерашния ден на територията на Перник са проведени оперативни действия от служители на ГДБОП и ОДМВР-Перник. В района на установеното място са задържани три лица, които в последствие са се представили като двама журналисти и адвокат.

Те са отведени в районното управление и след установяване на самоличността им и снемане на обяснения за целта на пребиваването им в района, са освободени, допълват от МВР. Случаят коментира и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Според него репортерите не били задържани, а само отведени на разпит в полицията и освободени. Третият човек с тях бил адвокат, допълни Спиридонов.