Арестуваните полицаи в Стражица задържали клиенти на наркодилърите, за да им взимат дрогата (Видео)

Униформените осигурили "чадър" над продавачите на наркотици срещу заплащане

0
245
наркобос
Групата е разбита преди ден. СНИМКА: МВР , архив

Така корумпираните ченгета осигурявали двойна печалба за пласьорите

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу организираната престъпна група от двамата полицаи от Стражица и двамата наркодилъри, които вчера бяха задържани за разпространение на наркотици,

както Breaking.bg първи съобщи

Първоначално задържаните дилъри бяха четирима, но в ареста са останали двама.

Групата е следена от службите от 2015 г. Събирането на доказателства обаче е било трудно, защото полицаите добре познават системата и са намирали начин да заобикалят закона.

полицаи
Един от заловените дилъри. СНИМКА :МВР

„Двамата полицаи от РПУ-Стражица са познавали „по служба“ наркодилърите и са им осигурявали „чадър“ в престъпленията. Те са предупреждавали другите двама души, когато е имало проверки или акции срещу наркоразпространението.

А за да осигурят на групата двойна печалба, полицаите дори са задържали някой, който си е купил марихуана от дилърите, изземaли са я и са я връщали отново на дилърите – да я продадат пак“, обясни началникът на специализираната прокуратура Иван Гешев. 

Досега службите са претърсили 10 обекта и са намерили 32 чувала с марихуана в пети човек от схемата, сочен за производител.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов уточни, че за разкриването на престъпната група са използвани всякакви възможности на специалните разузнавателни средства.