Арестуваха Владимир Каролев за нарушаване на карантината

0
77
Владимир Каролев

Подходът ни е един и същ, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за него, обяви главният прокурор Гешев

Икономистът Владимир Каролев съобщи в профила си във Фейсбук, че е задържан за 24 часа в Районното полицейското управление на Разлог за неспазване на карантината.

Според него не е нарушил нито един закон и ще съди държавата в Страсбург. Днес Каролев е бил в Разлог, което е в разрез с новите мерки и наложената блокада на входовете на Банско.

„Докато пишех това ми се обадиха от неизвестен за мен телефон и любезно мъжки глас се представи като началник на издирването към СДВР . Поиска да отида на среща да ме разпитали за нещо, което съм постнал във фейсбук. Отговорих, че съм в Разлог и който иска да ме пита да дойде където съм аз“, пише икономистът в социалната мрежа.

„Подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за г-н Каролев. Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример.“, каза главният прокурор Иван Гешев пред 24 часа.