Валентин Златев ще бъде разпитван днес

Златев разкри, че бюджетът губи 1 млрд. лева на година от сивия сектор на горивата

0
146
горива
Валентин Златев

Той твърди,че имало чадър над Марешки

Председателят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Валентин Златев ще бъде разпитан  в прокуратурата.
Визитата му при магистратите се налага във връзка с проверка на твърдението му, че „над Веселин Марешки има тежък политически чадър“.
На заседанието на парламентарната комисия срещу контрабандата миналия четвъртък, Златев разкри, че бюджетът губи 1 млрд. лева на година от сивия сектор на горивата. „Липсата на ПОС терминал на бензиностанции дава възможност за кражба на ДДС, тъй като клиентите не получават касови бележки и фактури, а сумата може да се отчете като разход.
Асоциацията настоява за закон, който да регулира бранша и да регламентира равни условия на бизнеса. Законопроектът за горивата вече е изготвен, каза Златев и добави, че при срещната с икономическия министър Емил Караниколов е получил уверение, че до месец документът ще бъде качен за обществено обсъждане и внесен в Министерския съвет.
Емил Димитров – Ревизоро заяви, че от 800 цистерни, които всеки ден зареждат бензиностанциите в страната, цели 400 са нелегални, а половината от шофьорите им са обявили, че ги ползват за лични нужди, за да спестят 50% от застраховка Гражданска отговорност.
Ревизоро обяви, че в схемата участват и цистерните на политик, но не пожела да назове името му. В същото време заради твърдението за тежкия политически чадър, Марешки поиска от прокуратурата да направи проверка. Магистратите реагираха изненадващо бързо и призоваха Златев на разпит.