Тошко Йорданов след разпит в прокуратурата: Ако те не обърнат внимание, това ще е престъпление

0
339
Тошко Йорданов

Тук става дума за корупция в огромни размери и за заплахи при това от лидера на управляващата политическа партия Кирил Петков и бившия министър Божидар Божанов, обяви депутатът от ИТН

„Присъствах на разговора с още 12 човека. Думите бяха на министъра на електронното управление казани пред председателя на Народното събрание, пред представители на всички парламентарни групи, без ПП-ДБ разбира се, ЦИК и Мария Габриел, която тогава беше министър-председател.“ Това заяви заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов след разпита си в Софийската градска прокуратура във връзка със сигнала, подаден от него, че върху министъра на електронното управление Александър Йоловски е бил упражнен натиск за обществени поръчки на стойност 640 млн. лв..

„Каквото казах на вас, това ще кажа и в прокуратурата. Ние бяхме поне 12 човека, така че не съм го чул само аз. Вътре бяха представители на властта – законодателната, изпълнителната и почти пълен състав на ЦИК. Ако те (прокуратурата-бел.ред.) не обърнат внимание, това ще е престъпление. Тук става дума за корупция в огромни размери и за заплахи при това от лидера на управляващата политическа партия Кирил Петков и бившия министър Божидар Божанов“, добави Йорданов.

Той коментира, че вероятно всички присъствали на този председателски съвет, в който са се чули тези заплахи, също ще бъдат разпитани.

Според него „Асен Василев залага в Бюджета огромни пари, които се казва, че са за капиталови разходи за министерства, а в крайна сметка не ги дава на общината. В този Бюджет им постави такива срокове, че те физически не могат да ги изпълнят, парите си ги прибира обратно в Бюджета и казва вижте колко сме добре с дефицита“.