Депутати на Слави гласуват с картата на Тошко (ВИДЕО)

0
420
Тошко Йорданов

Шефът на правната комисия Радостин „Плочките“ командва Виктория Василева да фалшифицира вота

Гласуват ли депутати от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ с картата на председателя на парламентарната група Тошко Йорданов в негово отсъствие? Този въпрос възникна при приемане на проекта на решение за изменение и допълнение на правилника на Народното събрание, пише сайтът Actualno.com. В сайта е публикувано и видео.

При едно от гласуванията новоизбраният председател на правната комисия в Народното събрание Радостин Василев, станал известен като „Плочките“ очевидно дава сигнал на колежката си Виктория Василева да се възползва от липсата на Йорданов в пленарна зала и може да даде вот от негово име. Тя, от своя страна, се оглежда дали камерите в момента ги следят и натиска копчето на машинката на до нея. Моментът е запечатан на видеото по-долу.

В действащия правилник за организацията и дейността на Народното събрание е записано, че председателят може да отстрани от едно заседание депутат, който гласува с чужда карта. Actualno.com е отправил въпрос към Тошко Йорданов за коментар дали оставя картата на мястото си, когато не е в пленарна зала, но такъв не е получен.