Вальо Топлото остава на топло

Остават му още година и половина зад решетките

0
81
топлото
Валентин Димитров-Топлото Снимка: архив

Апелативният съд реши, че бившият шеф на столичната Топлофикация ще лежи в затвора до края на присъдата

 Тричленен състав на Апелативният съд в София реши, че бившият шеф на столичната „Топлофикация” Валентин Димитров-Вальо Топлото не трябва да излиза предсрочно от затвора. Определениeто не подлежи на обжалване.

Апелативният съд потвърди определението на Софийския градски съд, с което на 5 юли 2017 година беше отказано предсрочното и условно освобождаване от затвора на Димитров.

Димитров бе осъден ефективно на 3 години затвор за безстопанственост.

В края на месец януари делото срещу него за „пране“ на 12 млн. лева беше отложено за месец март заради болен съдебен заседател. В началото на месец април тази година делото срещу Вальо Топлото отново беше отложено, този път поради здравословни проблеми на защитника му – адвокат Дудоленски.

Според обвинението по това дело Димитров е „изпрал“ близо 12 млн. лева, като не е изплатил около 2 млн. лв. данъци. Парите са открити в сейфове и сметки в българска и австрийска банка. Според прокуратурата с намерените средства са извършвани различни финансови операции. Майката на Валентин Димитров-Цеца също беше обвинена за неплатени данъци, но тя почина.

По настоящото дело Вальо Топлото беше осъден на 3 години затвор. Към момента той е изтърпял 1 година и 7 месеца от наказанието си. Според тричленния състав на Апелативния съд в София не са налице законови предпоставки за предсрочно освобождаване на Димитров.