Доживотен затвор за убиеца на варненския диджей Теди

0
82

Той бе умъртвен с нож през 2015 г.

Окръжният съд във Варна даде доживотен затвор на 53-годишния Константин Б. за предумишлено убийство на DJ Teddy, извършено в съучастие с неустановено лице. Това съобщиха пресцентъра на съдебната институция.

Другият подсъдим по делото – 50-годишният Григор К., обвинен, че като подбудител умишлено е склонил Константин Б. чрез обещаване и даване на облага – 20 000 евро, за да извърши престъплението, беше оправдан и освободен от петчленния състав на съда.

Частично бяха уважени и гражданските искове на пострадалите близки на жертвата. Констатин Б. е осъден да плати 140 000 лева на сина на DJ Теди, 100 000 лева на неговата майка и 100 000 лв. на наследниците на баща му, починал миналата година. Осъденият дължи и 70 000 лв. на брата на убития, както и 55 000 лева на неговата сестра, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, вследствие на престъплението, ведно със законните лихви от датата на деянието.

Убийството беше извършено на 26 февруари 2015 година около 22:00 часа, припомнят от съда. Тодор Тодоров, известен като DJ Teddy, бил причакан пред блока, в който живеел, и намушкан смъртоносно няколко пъти с нож в областта на гърдите. Вследствие на нанесените със значителна сила и точност удари, смъртта на 45-годишния диджей настъпила почти мигновено. Според обвинителния акт престъплението е извършено с особена жестокост, а като мотив на подбудителя се сочи „любовен триъгълник“.

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито, докато прокуратурата не обвини 53-годишния мъж след направената ДНК експертиза в Института по криминална техника при Федералната криминална служба на Германия.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.