Вътрешният министър: БСП ми искат оставката за нещо, прието през февруари

Проверката и на пътниците в колите било обсъждано и гласувано в парламента

0
83
банкомат
Валентин Радев

Според Валентин Радев не става дума за партията, а за един човек

Как БСП се сетиха сега да искат оставката на вътрешния министър за нещо, прието през февруари. Това каза пред журналисти вътрешният министър Валентин Радев, по повод поисканата му оставката от БСП, във връзка с промените в Закона за движение по пътищата, с които освен шофьора на проверка подлежат и пътниците. Радев заяви, че е изненадан.

„Първо това са промени, приети в Закона за движение по пътищата февруари месец. Ние сме го обсъждали в парламента, обсъждано е тогава от всички, включително и от БСП, как се сетиха сега да искат оставката на вътрешния министър, затова че ще бъдат проверявани и тези, които са вътре в автомобила, нямам представа какво имат предвид точно“, допълни той. „Не става въпрос за БСП, а става въпрос за едно лице. Аз оттук отивам на блиц контрол – заседание на вътрешната комисия, на което ще могат да ми зададат всякакви въпроси, включително и той“, добави Валентин Радев.

Преди това депутат от БСП Красимир Янков призова премиерът Борисов да освободи Радев като опасен за националната сигурност.

„В момента призоваваме министър-председателя преди да има срив във системата и преди да има достатъчно силен обществен натиск, да изиска оставката. Вероятно ще имаме последващи действия“, каза депутатът от БСП.

Според него, ако не се решат проблемите, опозицията в лицето на БСП ще отстои работеща система за сигурност и кадрово обезпечаване на тази система. „Министърът на вътрешните работи отново смути обществеността със своите възгледи за законосъобразното функциониране на службите за сигурност. Този човек е заплаха за демокрацията“, посочи Красимир Янков.

По думите му отстраняването му от този пост вече не е нужно само да функционира нормално МВР, а защото неговата позиция не съответства на заемания от него пост.