Заловената банда на „Тракия“ убила таксиметров шофьор (Видео)

В рамките на разследването са задържани контрабандни цигари на стойност на 3,5 мнл. лв на пристанище Варна

0
65
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

В ареста са поръчителят и прекият извършител

Двама души са задържани за убийството на таксиметров шофьор в София през февруари тази година. Това съобщи градският прокурор на София Емилия Русинова. На 11 февруари шофьорът Борислав, с прякор Бобъра, бе прострелян с четири куршума в колата си от мъж с черна маска. Няколко дни по-късно жертвата почина в болница.

39-годишният мъж бе прострелян в столичния квартал „Надежда“ преди няколко месеца и по-късно издъхна в болницата.

По информация на прокуратурата той е бил част от престъпна група за разпространение на наркотици и контрабанда.

Основната версия е, че съучастниците му са се страхували от изтичане на информация за групата чрез него. Единият от задържаните е физическият извършител на убийството, а другият е подбудителят.

Други трима от групата също са задържани, но по други обвинения.

Иван Гешев, административен ръководител на спрецпрокуратурата, добави, че починалият таксиметров шофьор е бил подсъдим по производство от 2012 г. за участие в организирана престъпна група за контрабанда и разпространение на наркотици.

Основната версия за убийството е, че шофьорът е убит от групата, в която е участвал, защото другите членове са се опасявали, че през него ще изтече информация за дейността им.

След като от СДВР са започнали работа по убийството е станало ясно, че групата се е занимавала с широк спектър от престъпна дейност. Тогава ГДБОП и спецпрокуратурата са се включили в разследването. В резултат на това за били задържани и привлечени като обвиняеми още три лица.

В рамките на разследването са задържани огромно количество контрабандни цигари на стойност на 3,5 мнл. лв в един контейнер на пристанище Варна. Освен цигарите са задържани и малко количество амфетамини, марихуана, кокаин.

На свой ред говорителят на МВР Младен Маринов коментира, че групата е добре организирана, а самото убийство на таксиметровия шофьор показва, че „нямат спирка“, когато има заплаха от изтичане на информация по отношение на членове на групата.
По думите му е имало и други случаи, в които те са използвали силови действия спрямо други членове на групата. Убитият таксиметров шофьор е бил в състава на такава група, но е бил преценен като „слабо звено“ в групата, уточни Маринов.