Има ли корупция в поверената на президента НСО ?

Знаел ли е Румен Радев за тази схема ?

0
691
нсо
Продавани ли са ретро коли от НСО на безценица ? СНИМКА: БИ ТИ ВИ

За колко пари службата продаде колекционерски автомобили ?

Подчинената пряко на президента Национална служба за охрана-НСО е осъществила сделка с привкус на корупция, пише сайтът Блиц.

Според медията преди няколко дни конспиративно и в много тесен кръг няколко ръководни служители решили да продадат през борсата десетки автомобили на службата с “отпаднала необходимост”. На пръв поглед нищо нередно!

Но достоверни източници от службата казват, че покрай старите и амортизирани коли са продадени годни автомобили и най-важното такива с колекционерска и историческа стойност.

Става дума за чайки,редки модели мерцедеси от времето на социализма, бронирани автомобили, возили български президенти. Все автомобили грижливо пазени дълги години в службата и с гордост показвани на празници.

Като “естествено” цените са били престъпно ниски. Реализирана е голяма финансова щета за държавния бюджет.

Източници на Блиц споделят, че част от купувачите на колекционерските автомобили са служители от НСО, посветени в далаверата и закупили, забележете по няколко коли! В случая е интересно да се разбере дали е знаел президента Румен Радев за осъществената схема и има ли участници в нея от президентската администрация ? Президентът като принципал и НСО трябва да отговорят на нас гражданите колко автомобила и какви марки са продадени,на какви цени,защо и от кого е избран този начин на продажба,кой е определил базовите цени и питани ли са експерти за колекционерската стойност на някои от колите ? Всъщност и най важното – кой и по какъв начин се е облагодетелствал ?