МВР ще се бори с телефонните измами с фактурите за ток

Идеята е на МВР и електроразпределителните дружества

0
101
измами
Среща на зам.министър Балабанов с енергорапределителните дружества. СНИМКА: МВР

Искат Ви пари по телефона. Спри, не се доверявай! Това е измама, ще пише на сметките за ток

По покана на зам.-министър Стефан Балабанов днес се състоя работна среща с представители на електроразпределителните дружества, съобщиха от МВР.

Целта на разговора бе обсъждане на възможност за сътрудничество в превантивните усилия на МВР срещу телефонните измами. Зам.-министър Балабанов постави темата за дискусия –  идеята е на фактурите, които потребителите получават за ежемесечното си потребление, да бъди изписан кратък текст, който отново да напомня и предупреждава за този вид престъпления.

Всяко усилие да предпазим хората от измами, си заслужава – бе единодушното становище на представителите на електроразпределителните дружества. Те допълниха идеята с различни варианти, които биха могли да бъдат мултиплицирани в една такава кампания.

Заедно приеха и текста, който може да бъде вписан „МВР предупреждава: Искат Ви пари по телефона. Спри, не се доверявай! Това е измама.“ Обсъдиха и възможността този проект да продължи шест месеца, след което да се анализира резултатът от него с оглед на бъдещи съвместни инициативи.