Христо Терзийски: Промяната на поръчката на колите за МВР стана по времето на Пламен Узунов

0
128
Пламен Узунов

Прокурори вече разпитват служители на МВР за аферата

„Към средата на февруари 2017 г. по време на служебния министър се взе решение, че тези спецификации трябва да бъдат занижени. Има документи, те са в досието на обществените поръчки.“ Това заяви пред журналисти в парламента вътрешният министър Христо Терзийски, коментирайки разкритията на ОЛАФ, свързани с проведената обществена поръчка за закупуване на автомобили за МВР. Февруари 2017 г. е времето на служебния министър Пламен Узунов, настоящ съветник на президента Румен Радев.

Терзийски заяви, че все още няма официално постъпила информация по случая в МВР, но е запознат с доклада и изявлението на директора на ОЛАФ.

„Наказанието, което ще ми бъде наложено, е за това, че са променени първоначалните технически изисквания“, обясни министър Терзийски.

Той припомни, че тогава са искали да бъдат закупени 350 автомобила от най-висок клас, подобни на тези на колегите от „Гранична полиция“, но били помолени да променят спецификациите, за да се спестят пари на Европейския съюз, което според него е било ненужно.

Терзийски каза, че в момента Специализираната прокуратура работи по досъдебно производство и вече дори се разпитват служители на ведомството, имали отношение към процеса.