Младен Маринов приема номинацията за министър като оценка за работата си

Вярно, че у нас всичко става по-бавно, но така е по-добре, обяви вътрешният министър в оставка

0
83
картини
Младен Маринов

Валентин Радев доволен от избрания му заместник

Номинирането ми за министър на вътрешните работи приемам като оценка за досегашната работа на професионалния екип на министерството. Ще продължим в същата посока, със същите приоритети и с по-бързо темпо. Това каза в Елхово главният секретар на МВР Младен Маринов, предаде БНР.

От професионална гледна точка нещата ми са ясни, но в работата на министъра има и политически елемент, който с подкрепата на екипа може да бъде решен. Не искам тази новина, обаче, да измести основното събитие заради което сме тук – оценката на труда на служителите от граничната полиция за сигурността, която дават на държавата.

Младен Маринов участва в церемония по награждаването на 96 служители на Регионалната дирекция „Гранична полиция“ в Елхово за постигнати високи професионални резултати.

България пази границата си повече от добре и сме едно от най-сигурните места за живеене, не само на Балканите, но и в цяла Европа. Вярно, че всичко у нас става по-бавно, но може би това е добрият начин, нашата българска съдба. България е хубаво място за живеене и аз искам това да се запази. Това пък заяви министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев.

На въпрос на журналисти дали се чувства облекчен след подадената оставка, Радев отговори, че е заел това място, за да свърши определена работа, а след трагедията край Своге е поел своята политическа отговорност.

„Така прави ГЕРБ, допълни той, други политици в предишни управления не са поемали такава отговорност. Доволен съм от това, че за нов министър е посочен Младен Маринов, с който сме работили прекрасно, и това ще е продължение на това, което досега сме правили“, каза той.