Наркомани и пияни върлуват на пъпа на София, пълна безпомощност от хора и институции

Сигналите на тел.112 остават гласове в пустиня

0
294
Снимка: архив

Живеещите на улиците „Граф Игнатиев“ и „Любен Каравелов“ всяка нощ са подложени на терор

На ъгъла на централните столични улици „Граф Игнатиев“ и „Любен Каравелов“ мало и голямо от години е пропищяло от изцепките на наркомани и алкохолици, които всяка нощ пиянстват и вдигат шум, особено нетърпим в малките часове. Перманентно оттам се носят крясъци, пиянските свади ескалират в ритане на кофи и хвърляне на бутилки. Всички те са добре известни в района, не се крият и посред бял ден, задиряйки минаващите обикновено за пари.

Тази част на София се слави с едни от най-скъпите жилища в столицата, много от апартаментите тук се обитават от фирми или от чужденци, които наемат чрез платформата Airbnb. Те, редом с кореняците, също са подложени на постоянен тормоз от наркоманската шайка, която неслучайно предпочита това кьоше – с магазин за алкохол на ъгъла от едната страна и дюнерджийница от другата страна.

Сигналите за нарушаване на обществения ред, които хората периодично подават в полицията, обикновено на телефон 112, остават гласове в пустиня, а системният тормоз не спира.

Живее се в несигурност и притеснение, при перманентен стрес и недоумение какво още трябва да се случи, за да последват адекватни действия и шайката да бъде разчистена трайно оттук.

Наркозависимите често са тотално неконтролируеми, а след случилото се в Русе безпокойството на софиянци от този район основателно расте. Те са в пълно недоумение на какво се дължи тоталната апатия на полицията. Това е и една от причините да потърсят съдействието на breaking.bg, за да зададем ние въпросите, на които те не получават отговор….