Министър Радев отчете спад на опашките пред КАТ-София

Ще бъде обсъдено повишаването на заплатите, обеща той

0
51
полиция
Снимка: архив

Обсъждаме предложенията на синдикатите на МВР, каза вътрешният министър

Опашките в КАТ-София са намалели, опитваме се да бъдем по-любезни. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев след правителственото заседание, предаде репортер на  „Фокус“.

„За над 160 услуги успяхме да намалим административната тежест. Над 30% от тях вече са електронизирани.

Може да минете през КАТ и да видите там подобренията. Очакваме допълнителните 2,5 млн. лв., които трябва да бъдат отпуснати, за да довършим това, което сме решили на територията на софийската КАТ и да го размножим по останалите приемни пунктове в големите градове – Пловдив, Варна, Бургас.

Имам сведения, че опашките са намалели. Опитваме се да бъдем все по-любезни, включително да премахнем ксероксите, които все още ги има отвън и се налага да размножаваме документи“, коментира Радев. По думите му е много важно този опит, който се натрупва в КАТ-София, да го прехвърлят в другите места. „Аз съм оптимист“, добави той.
За увеличаването на заплатите на служителите на МВР и дали министерството ще поиска допълнително перо за това, когато бъде гласуван бюджетът за следващата година, Радев заяви, че този въпрос е бил повдигнат и на събирането с министър-председателя.

„Той и всички умувахме над този въпрос, но няма да кажа точно какво. Естествено, че ходът е натам. Трябва да увеличим не само заплатите на служителите на МВР, а на целия сектор „Сигурност“.

Търсят се начини и ви каня на 12 септември. Както знаете, има Съвет за социално партньорство. Там една от точките е точно това – обсъждаме предложенията на синдикатите на МВР. Ще бъде обсъдено повишаването на заплатите – кога, как, с колко“, каза още Валентин Радев.