Откриха телата на загиналите българи в самолетната катастрофа в Македония

В момента се извършва оглед за причините за трагедията

0
120
катастрофа
Младен Маринов

България в готовност да изпрати екипи за разследване

Македонските спасителни екипи са достигнали района на самолетната катастрофа. Открити са четири тела и са пренесени за действия на съдебна медицина. След експертизата ще бъде потвърдена самоличността им. Това съобщи на извънреден брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който даде последни подробности за тежката самолетна катастрофа, при която загинаха четирима българи.

„Македонските колеги работят на място за изясняване на причините за катастрофата. Знаете, че тези катастрофи са сложни за разследване. Трябва да изчакаме мненията на всички специалисти и всички технически експертизи, за да коментираме причините.

Ние сме в готовност да изпратим наши екипи. За всичко, което бъде доказано категорично, ще бъдете информирани. Трябва да изчакаме да приключат огледите на мястото на инцидента. Категорично ще съобщим личните данни на загиналите, когато получим пълната информация от македонските ни колеги“, обяви вътрешният министър. Извършва се оглед, за да се изяснят причините за катастрофата.

Ще се извърши проверка и на техническото състояние на самолета. Този вид катастрофи са сложни за разследване, допълни той. Скопското електронно издание „Курир“ предава също, че спасителните екипи вече са на мястото на катастрофата и в този момент извършват първи огледи.