Колата на НСО, блъснала детето, е возила секретар на президента Румен Радев

0
801
президент
Снимка: архив

Това е поредният тежък инцидент с автомобил на службата

Колата на НСО, която снощи удари в София две деца – момче и момиче на по 14 години, е превозвала един от секретарите на президента Румен Радев. Това съобщи на страницата си във фейсбук политологът Антон Тодоров.

Той е категоричен, че това е скандално и задава горещия въпрос – откога НСО вози и секретарите на държавния глава? Според информирани колата на НСО е оставила държавния чиновник до дома му и връщайки се е ударила детето на бул. „Драган Цанков”.

В някои медии за фалшиви новини още снощи се появи манипулативното твърдение, че автомобилът със специален режим на движение е возил шефа на парламента Цвета Караянчева. Но от пресцентъра на ГЕРБ, категорично опровергаха лъжата.

Това е поредният тежък пътен инцидент с коли на НСО превозващи лица, свързани с президентството. До този момент и от НСО и от администрацията на държавния глава отминават с пълно мълчание тежкия инцидент.

Не едно, а две са пострадалите деца при тежката катастрофа с кола на НСО в София. Това стана ясно от обяснение на един от лекарите в ефира на Нова ТВ, запознат със случая. По думите му второто дете – момиче на 14 години, също е със средна мозъчно-черепна травма, която е контактна. Засега обаче липсва адекватна информация от страна на официалните власти.

Остава тежко състоянието на 14-годишното момче, което вчера вечерта беше ударено от кола на НСО в София. Инцидентът стана към 20 ч. на кръстовището на бул. „Драган Цанков“ при столичния КАТ. Пострадалото момче е в тежко състояние, с опасност за живота. Има счупена лява ръка, тежка черепно-мозъчна травма, която е лицева, както и гръдна травма със засегнат бял дроб.

Настанено е в реанимацията на болница „Св. Анна“, където лекарите продължават да се борят за живота му.

Късно снощи от НСО изпратиха официално становище за инцидента. В него се казва, че вече е в ход досъдебно производство и че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки.

От МВР съобщиха, че пробите на шофьора от охранителната служба за алкохол и дрога са отрицателни.