Официално: Четирима обвинени за отвличането на Адриан Златков

Утре прокуратурата ще иска от съда постоянен арест за тях

0
84
съд
Реформаторите не знаят какви са правомощията на главния прокурор

В ареста са Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова

Софийска градска прокуратура излезе с официално съобщение за арестите на четирима души за отвличането на Адриан Златков миналото лято.

На 30.08.2017г. е образувано досъдебно производство (ДП) по повод извършено тежко умишлено престъпление – отвличане на Адриан Златков.

Разследването се провежда от СДВР под наблюдението на СГП.

Днес след проведени интензивни действия по разследването, в качеството на обвиняеми са привлечени Здравка Стефанова /35 г./, Ивайло Борисов /34г./, Мартин Марков / 43г./и Георги Джамбазов /37г./. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура.

На четиримата са повдигнати обвинения, за това, че в съучастие като помагачи са извършили престъпление по чл. 142 ал.2 ,т.1 и 2 вр. ал.1 вр. чл. 20 ал.4 от НК.

Лицата са задържани по реда на чл. 64 от НПК за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващите прокурори.

В рамките на утрешния ден СГП ще внесе в Софийски градски съд /СГС/ искане за налагане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Процесуално-следствените действия продължават с разпити на свидетели, претърсвания, изземвания и други.

С оглед етапа на досъдебното производството и събраните до момента доказателства кръгът на обвиняемите лица не се изчерпва само с изброените по-горе.

Значителна част от доказателствения материал е събран с активното сътрудничество на органите на МВР на Сърбия, както на сръбската прокуратура.

Към настоящия момент интересите на разследването не позволяват разкриването на каквато и да е допълнителна информация, извън тази в настоящето прессъобщение.

При събиране на нови доказателства, обосноваващи евентуални действия, насочени към реализиране на наказателна отговорност и по отношение на други лица, след разрешение от екипа наблюдаващи прокурори, ПРБ и МВР ще предоставят допълнителна информация чрез пресслужбите си.