Полицаи стреляха по съдия-бракониер

Двамата не са имали разрешително за лов

0
135
Снимка: архив

Магистратът е задържан заедно с бизнесмен край плевенското село Бохот

Полицаи задържаха след стрелба и преследване съдия от Ловешкия окръжен съд по подозрение за бракониерство. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Магистратът е заловен заедно с негов приятел бизнесмен край плевенското село Бохот. Униформените -засекли джипа му да се движи без светлини в района.

Опитали да го спрат, но шофьорът дал газ и опитал да избяга. Полицаите изстреляли осем куршума по колата, като спукали двете й гуми. След преследване от около три километра джипът е спрян. В колата са намерени две ловни карабини, 119 патрона и две гилзи.

Магистрарът е задържан за 24 часа и по-късно освободен.

От прокуратурата обявиха, че засега няма повдигнати обвинения,защото се чакат експертизи на оръжията. Работи се по обвиненията бракониерство, неправилно съхранение на оръжие и неподчинение на полицейско разпореждане.

Според Нова телевизия двамата не са имали разрешително за лов.

От Окръжния съд в Ловеч по-късно излязоха с официално съобщение. То гласи, че в понеделник съдията се е свързал с председателя на съда и „го е уведомил за това, че е бил задържан за срок от 24 часа от органите на ОД на МВР – Плевен и изложил своята версия за обстоятелствата около задържането му“. От съда допълват, че досега при тях „не е постъпвала никаква официална информация от прокуратурата и органите на МВР по отношение на описания случай“. В момента въпросният съдия е в платен годишен отпуск. „Поради това не бихме могли да коментираме достоверността на изнесената в медиите информация.
Призоваваме да се избягват всякакви спекулации, преди установяването на всички факти и обстоятелства от компетентните органи“, пишат още от съда.