Полицайки се биха в районното на Враца

Във всички полицейски структури във врачанско, върви комплексна проверка от София

0
113
убиец
Убиецът бил неадекватен.

Конфликтът бил свързан с работата им

Във всички полицейски структури във врачанско, върви комплексна проверка от София, наредена от министъра на МВР Валентин Радев. Вероятно това е и причината за повишеното напрежение в районното управление, което се ръководи от временен началник.

Вчера преди обед женски писъци вцепенили сградата на полицията. Наличните служители се втурнали към третия етаж, където заварили яростен бой между две свои колежки.

Старши разследващ полицай Мариета Венова била повалила своята подчинена Рени Макавеева и блъскала главата й в стената. Преди това двете били помели мебелите в стаята, след което ръкопашният бой и скубането на коси продължили в коридора.

Преживелите какво ли не по време на своята работа полицаи гледали с невярващи очи случващото се и в крайна сметка все пак разтървали своите колежки.

Здравословното състояние на пребитата Рени Макавеева обаче не е било добро и затова е закарана в болница за преглед, след който е получила болничен. По неофициална информация конфликтът бил свързан с работата им.

Веднага, след като боят бил потушен, шефът на районното издал уста заповед случаят да бъде потопен като руска подводница в Марианската падина. За негово съжаление подчинените му забравили люка отворен и сега пият по една студена океанска вода.

Скандалът е огромен, тъй като за първи път в историята до обществеността достига информация за бой между служители на МВР в собствената им сграда.

В този случай хората от областния център имат право да попитат кой ще опазва обществения ред в техния град, след като тези, които трябва да го правят, се бият помежду си като пияни хамали. Министър Радев е длъжен да предприеме незабавни дисциплинарни мерки, които да нормализират ситуацията в районното управление на Враца.