Полицейски протест ще има

В разговорите със синдикатите Радев е обяснил, че в платформата на кабинета образованието е записано на първо място

0
99
банкомат
Валентин Радев

Вътрешният министър Радев обеща увеличение на заплатите след Нова година

Увеличение на заплатите на МВР е възможно най-рано след Нова година. „Директно отговорих на синдикатите, че сега няма как да се вдигнат заплатите“, каза пред журналисти вътрешният министър Валентин Радев.

Според него твърденията на синдикатите за протестни действия и по време на председателството са пресилени и изтъкна, че „трябва да се внимава какво се говори“.

Синдикатите обявиха, че протест на 5 юли ще има, но си запазват правото за диалог с ръководството на МВР.

Силовият министър смята, че тактиката трябва да е друга: „Трябва да го използваме, за да докажем на правителството, че председателството е голяма отговорност и тези хора, които ще осигуряват сигурността, трябва да са осигурени адекватно“. Той обеща, че когато е възможно, служителите на МВР ще получат повишение.

В разговорите със синдикатите Радев е обяснил, че в платформата на кабинета образованието е записано на първо място, а също и, че не може да се забравят всички други проблеми. Вътрешният министър подчерта, че разговорите с тях ще продължат. Той не е оптимист, че увеличението може да дойде преди новия бюджет, но вероятно щяло да стане след Нова година.

„Около 30 млн. лв. ще бъдат изплатени на тези колеги, които са нямали право по закон да получават средства на ръка, но и не са получавали униформи“, коментира Радев. Чака се само промените в Закона за МВР да бъдат приети.