Полицията залови ново златно съкровище край Казанлък, открито от иманяри

Според неофициална информация то е от 12 век

0
435
съкровище
Съкровището е около 3 кг

То е намерено при спецоперация в автомобил

Полицията в Казанлък потвърди новината за намерено днес при специализирана полицейска акция златно съкровище в автомобил край Казанлък, но без да се ангажират нито с неговото количество, нито с епохата, от която е то, съобщи Дарик.

Главен инспектор Стойчо Крачалов, началник на РУ на МВР в Казанлък, потвърди новината, като заяви, че след съгласувани действия с Окръжната прокуратура ще бъде даден и специален брифинг за откритото злато. По думите му съкровището включва ценни експонати като златни колиета, обици, огърлици, гривни. Брифингът на прокуратурата е насрочен за 16 ч.

Засиленото полицейско присъствие в Казанлък продължава и в момента. Полицейски патрули, които спират за проверка автомобилите, са разположени на различни места в града.

 От полицията отказаха повече подробности за находката, както и дали органите на реда са действали по сигнал. По неофициална информация откритите накити са от 12 век и количеството им е около 3 кг. Според полицейските източници става дума за иманярска история.